Sunmotor Coupe DX

donderdag, 20 januari 2022

<< Vorige pagina
AC Propulsion

De Amerikanen weten inmiddels ook wel beter. De aloude lijfspreuk “bigger is better” maakt steeds vaker plaats voor het “less is more” credo. Zo was het voor Daimler nog even spannend of de Smart Fortwo daar zou aanslaan, maar gebleken is dat deze gesteund door de torenhoge brandstofprijzen gretig aftrek vindt.

Er zijn meer bedrijven die graag op deze golf willen meevaren. Het bedrijf Sunmotor uit Boston bijvoorbeeld. Zij ontwikkelden een elektrisch stadsautootje die mij direct aan Sonic uit de gelijknamige computergame deed denken.

 

 

Foto's / afbeeldingen

 

De Coupe DX met zijn typische vormen, is het eerste product dat Sunmotor voornemens is op de Amerikaanse markt te brengen. Het stadsautootje wordt elektrisch aangedreven, deels door zonne-energie. De acceleratie duurt slechts 5,1 seconden, maar dan heb ik het over een sprintje van 0 tot 40 km/u. De topsnelheid ligt op 70 km/u, maar voor gebruik in de stad is dit elektronisch begrensd op 40 km/u. Op een volle acculading moet een afstand van 250 km gehaald kunnen worden.

Feitelijk is het dus niet meer dan een invalidekarretje waar bij ons alleen bejaarden voor te porren zijn. De Amerikanen hebben zich al “verlaagd” tot de Smart -wie had dat ooit gedacht- maar of je ze hierin krijgt, dat betwijfel ik ernstig. Laat de Coupe DX eerst maar eens op de markt komen, dan praten we wel verder.

Algemeen

De Sunmotor Coupe DX is een hybride wagen van zonnecellen en elektrische opslag. De wagen is bedoeld als stadsauto en wordt gemaakt in Boston (USA). De wagen lijkt een beetje op een smart fortwo met een langer dak.

Sunmotor Group LLC

Nederlandse versie niet beschikbaar
Sunmotor Group LLC is a Massachusetts based company dedicated to develop and manufacture solar electric vehicles. The ultimate goal of Sunmotor is to develop pure green vehicles, service the need of transportation, and inspire the concept of environment protection and energy conservation. Executive management team comprises of entrepreneurs and professional personals from automobile, automation, control system, computer and finance industries.

Sunmotor vehicle is emission free and fuel independent. Sunmotor vehicle will set a new benchmark in terms of green technologies and environment protection. On sunny days, the electric energy generated by solar energy will allow Sunmotor vehicles to go as far as 15 miles. You don’t need electricity from an outlet if you drive less than 15 miles a day!

Specificaties

  • Verbruik: 80 Wh/km
  • Gewicht: 1195 kg
  • Bereik: 250 km
  • Vermogen: 7.5 kW
  • Accu capaciteit: 20 kWh
  • Accu type: n.b.
  • Vermogen PV pannel: 300 Wp
  • Top: 70 km/h
  • Productie jaar: 2008
  • Prijs: n.b.

 

<< Vorige pagina