Miles Highway Speed Sedan

dinsdag, 1 december 2020

<< Vorige pagina
Miles Electric Vehicles

De Miles Highway Speed sedan is een elektrische auto met plaats voor vier personen. Het bereik is 160 km en de topsnelheid is 128 km/h. De wagen zal in 2010 op de markt komen en gaat $40.000 kosten.

De wagen is al een paar keer van naam veranderd. Eerst heette de wagen Javlon, daarna XS500. Nu is Miles bezig met het verzinnen van een nieuwe naam die binnen 12 maanden bekend wordt gemaakt. Tot die tijd wordt de wagen aangeduid als Miles Highway Speed sedan, oftwel een vierpersoonswagen geschikt voor de snelweg.

 

 

Foto's / afbeeldingen

 

Het design

De wagen is ontworpen door het bekende design huis Pininfarina. De wagen kan vier personen vervoeren en heeft een normale kofferbak. Om de kosten te drukken komt de basis van de wagen, zonder motor en versnellingsbak, van een Chinese autofabrikant met de naam Hafie van de automobielgroep Harbin in China.

De wagen is vrij luxe uitgevoerd en kan voorzien worden van de volgende opties: airconditioning, elektrische stoelen en ramen, een zonnedak en een AM/FM CD stereo systeem met bluetooth.

De motor

Over de motor zelf is nog niet zoveel bekend. Het enige wat bekend is is dat de motor ook gebruikt kan worden als generator bij het remmen. Hierdoor kan de bewegingsenergie weer deels (max. 30%) teruggewonnen worden om hiermee de accu’s op te laden. Dit is vooral interessant in de stad waar veel geremd moet worden.

De accu’s

De accu’s zijn van het type lithium-ion en hebben een capaciteit van 30 kWh. Het opladen kan gewoon gebeuren via het stopkontact (220V). Het opladen van 50% lege batterijen duurt ongeveer 4-6 uur. Miles is in een samenwerkingsverband ook bezig om een snellaadstation te ontwikkelen. Hiermee is het mogelijk om de wagen op te laden in 15-20 minuten.


Verbruik

De wagen heeft een energie verbruik van 188 Wh/km. Dit is vrij hoog als je dit vergelijkt met andere elektrische auto’s. Echter in vergelijk met een benzine auto is het nog steeds voordeliger. De prijs per km is 0,188 kWh x 23 euro cent = 4,3 euro cent. Het volgooien van de “tank” kost 30 kWh x 0,23 euro = 6,90 euro. Met een volle accu’s kun je 160 km ver rijden. Met elektrisch rijden kun je dus veel geld besparen op jaarbasis.

Planning

Het eerste highway speed prototype is afgeleverd in de Verenigde Staten in januari 2008. De eerste test resultaten van de botsproeven laten zien dat de wagen een bovengemiddelde N-CAP veiligheidswaarde (vier sterren) krijgt. Overige prototypes zullen afgeleverd worden eind 2008 voor het uitvoeren van weg -en klimaattesten. Dit gaat ongeveer 6 maanden duren. De wagen komt eind 2009 beschikbaar voor proefritjes en zal begin 2010 beschikbaar komen bij dealers in de Verenigde Staten.

Specificaties

 • Verbruik: 188 Wh/km
 • Gewicht: n.b.
 • Bereik: 160 km
 • Vermogen: n.b.
 • Koppel: n.b.
 • Acceleratie 0-100 km/h: 8 sec
 • Accu capaciteit: 30 kWh
 • Accu type: Lithium-ion
 • Accu levensduur: 160.000 km
 • Top: 128 km/h
 • Productie jaar: 2010
 • Prijs: $40.000

 

<< Vorige pagina