AC Propulsion eBox

dinsdag, 1 december 2020

<< Vorige pagina
AC Propulsion

De AC Propulsion is een Amerikaans automerk. AC in het merk staat voor hoe de auto opgeladen wordt. Hun eerste model, de T Zero is een elektrische sportauto, met een vermogen van 200PK. De auto heeft een bereik van 160 KM. Onlangs werd bekend dat de T Zero in 2006 in productie zal gaan, hoewel het prototype al uit 1999 stamt.

eBox is een omzetting van een Scion xB voertuig in een elektrisch voertuig is geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf AC Propulsion.

 

Foto's / afbeeldingen

 

Geschiedenis

Eén van de gebeurtenissen waarbij de bedrijfstafmedewerkers gemaakt tot aankondigingen van hun bedoeling waren om xB omzettingen te doen Scion een gebeurtenis van Oktober 2003 die in beelden en commentaar op de Elektriserende website van Tijden wordt geregistreerd. Stafmedewerkers van het bedrijf verklaarden dat Scion xB voor een deel toe te schrijven aan zijn boxy vorm werd gekozen die voor goede plaatsing en installatie van een batterijpak toestaat.

De beschikbaarheid van een geschikte batterij werd gezegd om een belangrijke stap te zijn in het toestaan voor de aankondiging van het programma. Inbegrepen de vereisten dat van de geschiktheid de batterij („overal verkrijgbaar“), in volume, zonder gevaar wijd beschikbaar is dat de levering worden afgesneden of overdreven zou beperkt worden. Duizenden van lithium-ionen batterijen, van variant 18650, werden voorgesteld geschikt voor het navulbare batterijsysteem.

AC Propulsion eBox

Het prototype werd eBox onthuld in Santa Monica, CA op 18 Augustus, 2006. Het prototype gebruikte een batterijpak dat uit 5.300 Li-Ionencellen bestaat die in 100 blokken van 53 cellen worden geschikt elk. De eerste productie eBox werd geleverd aan acteur Tom Hanks op 15 Februari, 2007.

Prijs

De geschatte kosten van deze omzetting overschrijden USD $50.000 naast de kosten van het basisvoertuig (exclusief de kosten van de benzinemotor, die is depurated in de omzetting), terwijl hoog volume de extra kosten bij ongeveer USD $10.000 worden ontworpen. Het blijkt dat de hoog volumeproductie door originele voertuigvervaardiging die AC productiecomponenten met behulp van een doel is, met de laag volumeproductie die een middenstap is.

AC biedt de omzetting van de aandrijving aan voor USD $55.000.

Specificaties

  • Versnelling van 0 naar 100 km/h: minder dan 7 seconden
  • Maximale snelheid: 150 km/h
  • Actieradius: 225-290 km
  • Motor: AC inductiemotor
  • Accu type: 5,088 Li-ionen cellen, 355V nominaal, 35kWh, 600 pond
  • Accu lader: Onboard. 100-250VAC, 50/60Hz.
  • De Efficiency van de energie: 180 AC Wh/km in het typische drijven

 

<< Vorige pagina